FMK bygningen

FMK bygningen, eller Flymaterielkommandoen, som den hed i Flyvestation Værløses tid, er en gul murstensbygning fra 1954 på ca. 6000m2. Den har flere hundrede tomme kontorer i forskellige størrelser, lange gange og trappeopgange.

Bygningen er flere gange blevet brugt ved filmoptagelser som offentlige kontorer, institutioner, politistation, fængsel og lignende.

Bygning 104E & 155

Bygning 104E blev tidligere kaldt ‘kantinebygningen’ da den fungerede som flyvestationens cafeteria. Bygningen er fra 1942 og opført i smukke patinerede gule mursten.

I dag holder cateringfirmaet Landkøkkenet.dk til i det tidligere kantinekøkken. De to store tilstødende lokaler er under restaurering, så de i fremtiden kan udlejes til møder, fester, workshops og lignende.

I den høje kælder er et helt særligt rum med en stribe af stålvaske, og den gamle varmecentral står stadig urørt. Rummene i kælderen bliver ofte brugt til filmoptagelser.

Bygning 155 er en helt særlig og smuk bygning med det originale røde tegltag og høje hvide palævinduer. Bygningen er fra 1942.

Eksteriør og øvrige bygninger

Filmstationens område på 17hk jord har mange forskelligartede bygninger. Flere af bygningerne står stadig tomme, men vil løbende blive renoveret til kommende erhvervslejemål.

Den forhenværende skydebane ligger i dag som en smuk ruin omgivet af en fantastisk frodig natur. Stedet er blevet brugt til filmoptagelser til filmen ”Valhalla” og til flere optagelser, hvor der skulle skydes eller sprænges.

Du kan se mange af vores øvrige locations til højre.

Locations – Generelt

I den Sydvestlige del af det område, der indtil 2008 husede Flyvestation Værløse, ligger Filmstationen.

Vores område er fordelt på 17 hektar og inkluderer både forskelligartede, originale bygninger fra 1960erne og store vidder med smuk natur.

På området finder du f.eks. det første kontroltårn fra 1930erne, en bunker, skydebanen, gamle værksteder og andre locations med skæve detaljer og patina.

Der er gode muligheder for opbygning af større scenografi udendørs, hvilket bl.a. blev udført i forbindelse med exteriøroptagelserne af serierne Lærkevej og Gidseltagningen, samt filmproduktionen Valhalla.

Du er velkommen til at kigge forbi efter aftale og blive inspireret, hvis du er på jagt efter en særlig location.

Se vores studier her.